Beleid

Geluidsoverlast
Geluidsoverlast

Voor 8:00u en na 22:00u dient het stil te zijn. Maar ook tussen deze tijden behoor je geen geluidsoverlast te veroorzaken. Wonen gaat voor plezier. Wanneer je een feest geeft waarschuw dan je directe buren, overburen, onderburen en bovenburen. Laat je telefoonnummer achter zodat ze je kunnen bereiken wanneer ze overlast ondervinden. Bij geluidsoverlast kan je altijd proberen de veroorzaker hierop aan te spreken. Informeer ook de beheerder bij overlast, deze dient als een bemiddelaar. Wanneer de situatie extreem is raden wij aan de politie te bellen en een mail te sturen naar de beheerder. Neem geen onnodige risico’s. Onder geluidsoverlast valt o.a; harde muziek, hard gepraat (geschreeuw), klussen, dichtgooien van deuren. Wanneer de situatie niet verbeterd kan je het beste een e-mail sturen naar Stadswonen Rotterdam. Deze spreekt de veroorzaker hierop aan.

Zero tolerance vuilnis beleid
Zero tolerance vuilnis beleid

In de GEB-toren geld het zero tolerance beleid voor vuilnis. Dit houd in dat de wooncommissie en het dagelijks bestuur boetes (€ 25) kunnen uitdelen aan bewoners die vuilnis verkeerd plaatsen. Dit geldt ook voor het plaatsen van fietsen/kasten/meubilair etc. in de gangen. De gang behoort leeg te zijn

Houd de in- en uitgangen vrij
Houd de in- en uitgangen vrij

De in- en uitgangen van de GEB-toren moeten altijd vrij blijven van personen, fietsen, auto’s of andere blokkades. Het is dus niet toegestaan om met een groep personen voor de in/uitgang te hangen.

Verantwoordelijk voor jouw gasten
Verantwoordelijk voor jouw gasten

Het is de verantwoordelijkheid van bewoners om ervoor te zorgen dat bezoekers/gasten/vrienden zich gedragen. Bij misdragen (lawaai/vernielingen) zal de bewoner als verantwoordelijk worden gehouden.

Dieren
Dieren

Met Stadswonen Rotterdam is afgesproken dat bewoners in de hoogbouw, onzelfstandige woningen, geen dieren mogen hebben. Bij de laagbouw, zelfstandige woningen, zijn dieren toegestaan mits de wooncommissie hiervoor toestemming heeft gegeven en deze geen overlast veroorzaken (geluidsoverlast, urineren in gemeenschappelijke ruimtes).

Wasbeurten
Wasbeurten

Wanneer je wilt wassen ben je verplicht je in te schrijven via het wasrooster op de website. Als je een kwartier te laat bent mag iemand anders je was tijdstip overnemen. Het wasreglement is in de wasruimte te vinden.

Deuren dicht
Deuren dicht

Tussendeuren moeten altijd gesloten zijn. Dit in verband met brandveiligheid. Toegangsdeuren mogen nooit opengelaten worden zonder toezicht (dus ook niet met een baksteen openhouden).

Roken
Roken

Het is alleen toegestaan om in de eigen kamer te roken. Roken op de gang, in trappenhuizen of algemene ruimtes is verboden.

Hygiëne controle
Hygiëne controle

Het bestuur en de wooncommissie voeren ten minste één keer per jaar een hygiënecontrole uit. Tijdens deze controle worden de units en studio´s van bewoners gecontroleerd op de hygiëne.